Tervek Projektek

Leader program keretében "Helyi Érték” rendezvények

Az elmúlt évben már mind az önkormányzat mind pedig a helyi civil szervezetek sikeresen pályáztak helyi rendezvények lebonyolítására, megrendezésére, melynek köszönhetően a 2012-es Hottói Betlehemes Játék, a 2013-as Hottói Farsang is megvalósulhatott. A település vezetése az idei évben is adott be pályázatot, csakúgy mint segítségével a helyi civil szervezetek.


A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium Leader program keretében "Helyi Érték” rendezvényekre a Hottói Önkormányzat, illetve támogatásával és segítségével a Hottóért Alapítvány és a Hottói Polgárőr Egyesület pályázatokat nyújtott be.

A pályázatok mindegyike helyi kulturális rendezvényeink támogatásának érdekében lett benyújtva, az alábbi programokra:


Hottó Község Önkormányzata - „Helyi Érték” rendezvények támogatása

Hottói Bábparádé

Kalkulált támogatás összege (tervezett): 500.000 Ft

 

Hottóért Alapítvány - „Helyi Érték” rendezvények támogatása

Hottói Betlehemes Játék

Kalkulált támogatás összege (tervezett): 254.508 Ft

 

Hottói Polgárőr Egyesület - „Helyi Érték” rendezvények támogatása

Hottói Alakoskodás és Farsang

Kalkulált támogatás összege (tervezett): 289.560 Ft

Reméljük, hogy az előző évekhez hasonlóan most is pozitív elbírálásban részesülnek pályázataink.

Tisztelettel:

Vincze Ferenc
Polgármester 

Megújult a faluházunk!

Végre elérkezett az a pillanat, amikor nyugodt szívvel és büszkén hívhatunk vendégeket faluházunkba, hiszen már nem kell szégyenkeznünk állapota miatt.

Megújult és remélem ezáltal még sok más is megújulhat a településen. Alkalmassá vált sok mindenre, azonban, hogy mire használjuk, az csak rajtunk múlik. Várjuk az ötleteket és javaslatokat, és még egyszer utoljára: használjuk!

Köszönet Önöknek, akik bizalmat szavaztak, köszönet az építőknek, és köszönet minden önkéntesnek, akik mérhetetlen munkájukkal segítették az épület megújulását!

Köszönjük!

Vincze Ferenc
Hottó polgármestere





{jcomments on}

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium Leader program keretében (1 021 853)-Értékalapú komplex termék- szolgáltatás és gazdaságfejlesztés " célterületére az Önkormányzat pályázatot nyújtott be.

 

A pályázat alapját a már az idei évben is sikeres Hottói Bábparádé képezi, mely rendezvényt az önkormányzat vezetése a további években is támogat, és látja benne annak a lehetőségét, hogy Hottó települést e rendezvény által tegye még ismertebbé régiónkban.

 

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium Leader program keretében "Önkéntes programok támogatása a társadalmi felelősségvállalás érdekében" (1 021 976) célterületére az Önkormányzat pályázatot nyújtott be.

 

A Zalaszentmihályfai településrész területén, az önkormányzati ingatlanokon már az elmúlt években is próbált a település vezetése olyan, a közösség tagjai számára hasznos beruházásokat végrehajtani

( játszótér, focipálya kialakítása, pihenőpadok elhelyezése ), amely a helyben élők számára biztosíthatja azokat a lehetőségeket, melyek csak az anyatelepülésen - Hottón állnak rendelkezésre. A lakosság, mint az egész országban tapasztalható a kis településeken folyamatosan öregszik el, így az emberek nagy részének nem igazán van lehetősége arra, hogy a települések, településrészek között ingázzon, részt vegyen a közösségi eseményeken, falunapokon, nyugdíjas napon.

Terveink szerint az önkormányzat, mint önkéntes munkáltató bevonásával, a helyi egyesületek és itt élők önkéntes munkájának kiegészítésével elkészülhetne a pályázat nyújtotta lehetőségek kihasználásával egy nyitott, pajta jellegű, fedett közösségi tér, mely a felhasznált anyagok( fa és cserép ) segítségével szorosan illeszkedne a falusias településképbe, és szolgálná a településrész lakói számára a lehetőséget arra, hogy helyben tartsa meg a számukra fontos eseményeket, ünnepeket, ezzel is erősítve a helyi identitást.  


A program megvalósítása érdekében mindenképpen szükséges a településen élők önkéntes munkájának bevonása, mellyel kapcsolatban ezúton is köszönetet mondunk mindenkinek, aki a megvalósításhoz, a pályázat benyújtásához kapcsolódóan felajánlotta segítségét.








 




Leader program keretében "Helyi Érték” rendezvények

 

Az elmúlt évben, években a település vezetése próbált olyan, a településen, település részeken élők számára hasznos beruházásokat végrehajtani (játszótér kialakítása, aszfaltos focipálya,útfelújítások, kulturális programok, pályázatokon keresztül történő gépbeszerzések, helyi hagyományokat bemutató tér kialakítása ), amelyek által a helyben élők számára biztosíthatja mindazokat a lehetőségeket amelyet  a  szórakozás, kikapcsolódás és a sport jelenthet.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium Leader program keretében "Helyi Érték” rendezvények (1 021 907) célterületére a Hottói Önkormányzat, illetve támogatásával és segítségével a Hottóért Alapítvány, a Hottói Sport és Kulturális Egyesület és a Hottói Polgárőr Egyesület pályázatokat nyújtott be.

A pályázatok mindegyike helyi kulturális rendezvényeink támogatásának érdekében lett benyújtva, az alábbi programokra:

 

Hottói Alakoskodás és Farsang támogatása érdekében megpályázva    250.000 Ft

Hottói Sportnap támogatása érdekében megpályázva                            250.000 Ft

Hottói Falunap támogatása érdekében megpályázva                              250.000 Ft

Hottói Betlehemes Játék támogatása érdekében megpályázva              250.000 Ft

 

Megújult utak Zalaszentmihályfán és Hottón

 

2011. júniusában a két településrészen egy időben új burkolatokat kaptak a még nem szilárd útburkolattal rendelkező útjaink, illetve Zalaszentmihályfán a hegyi horhos.

 

A kivitelezésben köszönetünket fejezzük ki a Zala-depo Kft-nek és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.


Tisztelt Hottói és Zalaszentmihályfai lakosok!

Az Önkormányzat vezetésének tervei között az alábbi, projektek illetve célok szerepelnek:

1. A még nem aszfaltos burkolattal rendelkező belterületi utak karbantartása
2. A településeken lévő vízelvezető árkok folyamatos és időszaki karbantartása
3. A templom épületének, külső homlokzatának felújítása
4. A Hottói kulturház teljes felújítása, bővítése
5. Szentmihályfán egy a közösség számára használható épület kialakítása