Zenés bábparádé Hottón

Július 18-án bábosok, bábkészítők, kíváncsi érdeklődők, kacarászó gyerekek töltötték meg a  faluházunkat és környékét. A programra Zalaegerszegről is sokan érkeztek, akik kipróbálták a csödei Hipponette faragott lovas körhintáját, ami mellé élő zenét szolgáltattak és három rövid színjátékot adtak elő a művészek. A Magamura Alkotóműhely sátrában az érdeklődők megismerkedtek a bábkészítéssel: lovas és cicás bábokból mindenki elképzelései szerint alakította ki saját figuráját.

- Ez már a sokadik ilyen összejövetel, de mindig az aktuális a legfontosabb. Idén rengeteg meglepetéssel készültünk, három vásári előadás, körhinta, zenekar szórakoztatja a vendégeket. Külön erre az alkalomra alakult a Banános-Dobozos bábtalálkozón (ami Varga Péterék portáján egy héten át szakmai találkozó is egyben) egy kórus, tagjai nálunk adták elő először a produkciójukat és mellette megalakult a Hottó Orchestra is - foglalta össze Boráros Szilárd szervező.

A hangulatot a Kasírmasír promenád zenekar játéka alapozta meg, mellette Kovács Gézától a Vásártér darabot, a Mesebolt Bábszínház előadásában Vitéz László: Az elásott kincs előadását és a Ziránó Bábszínháztól Pulcinella szerelmes bábjátékát tapsolták meg a nézők.

A önkormányzatunk lángossal vendégelte meg az érdeklődőket. Vincze Ferenc polgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy az idei bábparádé megrendezésének előzményei nem voltak szokványosak, hiszen a helyi alapítvány pályázott a rendezvény lebonyolítására, mely pályázat sajnos tartaléklistára került az elbírálónál. Ezért ismét az ötletgazda önkormányzat próbálta megteremteni az anyagi feltételeit ennek a nagysikerű rendezvénynek, mely idén ismét - köszönhetően a már több éve támogató mecénásoknak és az önkormányzat anyagi segítségének - megrendezésre kerülhetett.

Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő években mindinkább rangos helyi eseménnyé válik e színvonalas programunk, amelyen gyermekek és szüleik is egyaránt jól érezhetik magukat.