Zalaszentgyörgyi Közös Önkormányzati Hivatal

Babosdöbrétei Kirendeltsége

8983 Babosdöbréte, Kossuth L. u. 6. Tel./fax.: 92/707-562. E-mail.: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

F E L H Í V Á S

 

Tisztelt hottói, zalaszentmihályfai lakosok, tisztelt telek tulajdonosok!

 

Az alábbi szabályokra hívnám fel a Tisztelt lakosok, telek tulajdonosok figyelmét:

 

Az ingatlan tulajdonosának, használójának kötelessége a telke, illetve lakóháza előtti vízelvezető árkok és gépkocsi bejárók alatti átereszek rendbetétele, tisztítása, illetve annak biztosítása, hogy a csapadékvíz zavartalanul el tudjon folyni. Az ingatlanhasználó vagy ingatlantulajdonos kötelessége az ingatlannal érintett közterület (járda hiányában 2 m-es területsáv- illetőleg a járda melletti zöldsáv, nyílt csapadékvíz-elvezető árok és ennek műtárgyai tisztántartása, gyommentesítése, kaszálása. Zöldterület és gyepes árok esetében a kaszálást legfeljebb 5,0 méter szélességben kell elvégezni.

 

A közterületen tilos gépjárművet tárolni, mivel ez akadályozza a szabályos közlekedést. A parkolást szíveskedjenek a közlekedési szabályoknak megfelelően végezni.

 

Felhívom figyelmüket az alábbiakra: Avart és kerti hulladékot szombaton, vasárnap, ünnepnapokon, valamint június 1. és szeptember 15. közötti időszakban égetni tilos. (a 10/2013.(IX.03.) önkormányzati rendelet alapján).

 

 

Hottó Község Önkormányzata elfogadta a Közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletét, mely foglaltak megsértése esetén az elkövetők közigazgatási bírsággal sújthatók, amelynek mértéke 200 000 Ft-ig terjedhet.

 

Felhívom figyelmüket a fenti szabályok betartására.

 

 

Hottó, 2019. szeptember 18. 

 

                                                                                                         Vincze Ferenc s.k.

                                                                                                              polgármester