HOTTÓ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE

  1. H O T T Ó, Szabadság tér 2.

 

 

 TÁJÉKOZTATÓ

 

 

Tájékoztatom, hogy Hottó Község Önkormányzat Képviselőtestülete döntést hozott 15.000,- Ft/fő összegű iskolakezdési támogatásról.

 

„(2) Iskolakezdési támogatásban részesülhet az a községben állandó lakóhellyel rendelkező és életvitelszerűen ott tartózkodó 18 év alatti gyermek szülője, szülői felügyeleti jogot gyakorló szülője vagy gyámja (a továbbiakban együtt: szülő), akinek a gyermeke, alap-, közép- és felsőfokú köznevelési intézmény nappali tagozatán tanul, illetve a 23. életévét be nem töltött nagykorú személy, amennyiben családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tizenkétszeresét nem haladja meg. (342.000 Ft)”

 

 A támogatás formanyomtatványon igényelhető, melyhez a háztartásban élők jövedelemigazolásait is csatolni kell. A közép- és felsőfokú tanulmányaikat folytatók, valamint a nem tanköteles korú gyermekek esetében az iskolalátogatási igazolás benyújtása is szükséges. A kérelem benyújtásának határideje: 2021. szeptember 15.

 

Formanyomtatvány igényelhető a falugondnoknál és a Teskándi Közös Önkormányzati Hivatalban, letölthető az önkormányzat honlapjáról hotto.hu. és kérhető e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

 

A kérelem leadható a falugondnoknál és a Teskándi Közös Önkormányzati Hivatalban 8991. Teskánd, Rákóczi u. 3.

 

 

Hottó, 2021. augusztus 16.

 

Vincze Ferenc

polgármester