Hottó község önkormányzatának képviselőtestülete 2010.11.06-án megtartott falugyűlésén tájékoztatta a megjelenteket a képviselőtestület munkájáról az elmúlt egy hónapban, illetve meghallgatta a megjelentek észrevételeit, javaslatait:

 • az energiaingadozás, és ellátás, valamint a közvilágítás hibáinak elhárítása érdekében a polgármester felvette a kapcsolatot az érintett céggel.
 • a folyamatban lévő szabályozási terv módosítása, illetve az abban érintett településrészen élők hozzászólásának figyelembe vételével ( 23-as számú önkormányzati út) a polgármester ugyancsak kérte a jegyzőség segítségét – várhatóan 2010.11.hó 2. hetére válasz érkezik, melyet megismerve tudunk pontos választ adni a feltett kérdésekre .

Folyamatosan folynak a munkák annak érdekében, hogy az önkormányzat gazdálkodását hatékonyabbá tegyük.

 • az önkormányzat meghallgatta, és megtette észrevételeit a Hottón működő társadalmi szervezetek, egyesületek, népdalkör, Mária Légió képviselőinek, megerősítve őket abban, hogy törekedni fogunk a továbbiakban is a működésükkel kapcsolatban a lehetőségekhez mért támogatásra
 • a testület találkozott és elbeszélgetett a településen élő kulturális csoport (bábosok), a Ziránó bábszínház, Balogh Mihály fafaragóval a későbbiekben elképzelt együttműködésről
 • tervezünk egy beszélgetést az önkormányzat területén működő vállalkozások képviselőivel
 • felülvizsgálva a közmunkaprogramban végzett tevékenységét, illetve a szerződésének lejárta miatt a polgármester megszűntette Málics Márton közmunkással a szerződését. Jelenleg csupán Borsos Balázs áll, mint közmunkás az önkormányzat alkalmazásában. Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben észrevételük van munkájával kapcsolatban, azt az elérhetőségeinken tegyék meg felénk.
 • az önkormányzat felülvizsgálja a meglévő bérleti szerződéseket, illetve ahol szükséges módosítja azokat
 • ugyancsak felülvizsgáljuk a jelenlegi energiaszolgáltatókkal megkötött önkormányzati szerződéseket, és ahol lehet kedvezőbbet választunk
 • a község honlapjának teljes megújítása érdekében a polgármester új szerződés megkötését kezdeményezte a jelenlegi szolgáltatóval, melynek eredményeként, az új honlap fenntartási költsége a jelenlegi felére csökken, a honlap teljes tartami, formai megújítása várhatóan hamarosan megkezdődik.

(Ehhez kapcsolódva várjuk a településen élők hozzászólásait, várjuk a településen jegyzett vállalkozások, kulturális egyesületek ismertetőit, cégleírásokat, képeket.)

 • ugyancsak költségcsökkentés érdekében az önkormányzat felmondja a Faluházban lévő internet+telefon előfizetést, az új szerződés csupán a telefon előfizetést fogja tartalmazni, kb. 1/6-od áron a régihez képest. A másik a Faluházban található ingyenes- mikronetes internet továbbra is a rendelkezésre áll.
 • felülvizsgáljuk az önkormányzat tulajdonában lévő leltári eszközöket, ha és amennyiben szükséges selejtezést fogunk elrendelni, melyet követően a selejtezésre kerülő eszközöket az önkormányzat árverésen meghirdeti (erről mindenkit személyesen értesít)

 

Önkormányzati programok:

2010.12.07-én 18.30 órakor a faluházban télapó ünnepséget tartunk, melyen a BÁRKA színpad tart egy kb. 1 órás, remélhetőleg színvonalas műsort komplett előadás keretében, és amelyre várunk sok szeretettel minden a településen élő gyermeket, szüleiket, és a község többi lakóját.

 

2010.12.23-án a Hottói kulturális egyesületek, a Mária Légió, Népdalkör, és magánszemélyek szervezésében ADVENTI ünnepséget tartunk a faluházban, melyre ugyancsak várjuk az érdeklődőket.

 

Ezúton jelezzük, hogy a polgármesteri fogadóóra időpontja megváltozott:

Az új időpont: minden héten csütörtök este 18.00 – 20.00 között.

 

2010.11.19-én pénteken 17 órától az önkormányzat nyilvános képviselőtestületi ülést tart, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Hottó, 2010.11.16

A képviselőtestület nevében: Vincze Ferenc