Tartalomból: fásítási és hulladékgyűjtési nap, Katalin bál, Kishottói Népdalkör, Télapó ünnepség, Vöröskereszt a többszörös véradókat elismerésben részesítette, szabályozási tervének módosítása, Hottó-Teskánd összekötő út, téli hó eltakarítás....

 

 

A Hottói Polgárőr Egyesület, az Országos szövetség által meghirdetett fásítási és hulladékgyűjtési nap keretében pályázott és nyert 10000 Ft-ot, az összeget az Önkormányzat további 10000 Ft-tal megtoldotta, valamint Molnár Gyula Perjászlói hegytulajdonos kertész további növényeket ajánlott fel, melynek eredményeként Megújult a Perjászlói kápolna környéke. A növények ültetését a Polgárőrségi és Sportköri tagok, a Kishottói Népdalkör tagjai és hegytulajdonosok közösen végezték. Köszönjük!

A Hottói Sport és Kulturális egyesület által megtartott „Katalin bál” jól sikerült, a bálról készült képek remélhetőleg hamarosan honlapunkon is megtekinthetőek lesznek.

A Kishottói Népdalkör tagjai újra hírét vitték településünknek. A Murakeresztúron november 27-én megtartott, több megyei szervezet által kiírt „Szép Zalában születtem…” címmel, XI. alkalommal kiírt pályázaton, dalversenyen, ahol kategória győztesek lettek. Gratulálunk és további szép sikereket!

2010.12.07-én a faluházban megtartott Télapó ünnepség jól sikerült, a BÁRKA színpad színvonalas előadásának és az egy napig még Hottón időző Télapónak köszönhetően, a gyermekek aktívak és játékosak voltak, de a szülők is jól érezhették magukat.

A Vöröskereszt a többszörös véradókat elismerésben részesítette, mely alkalomból Rákli Éva és Borsos Balázs elismerő oklevelet kaptak, mint kerek évfordulós véradók.

Hottó község szabályozási tervének módosítása kifüggesztésre került.

(a Teskándi jegyzőségen és a Hottói polgármesteri hivatalban megtekinthető és észrevételezhető 2010.12.31-ig)

A Hottó-Teskánd összekötő úttal kapcsolatos bejárás illetve a helyzet megismerése megtörtént, mint arról valószínűleg már az újságokból értesültek. Sajnos az út felújítása a közeljövőben nem várható. Jó hír azonban, hogy a Teskándon bedepózott mart aszfalthoz kedvezményes áron hozzáférhetünk, és ennek illetve a közútkezelő majdani segítségének köszönhetően a 2011-es évben az összes, eddig még nem szilárd burkolatú önkormányzati utunkat felújíthatjuk.

A téli hó eltakarítással kapcsolatos információ, hogy Bogár Ferenccel közös ötletünk alapján, - kihasználva, hogy a településen jó pár terepjárót lehet nem csak rally, hanem egyéb célra is hasznosítani – készítettünk egy állítható hótolót, amely természetesen csak addig végzi a hó eltakarítást, míg a hó vastagsága megengedi. Nagyobb hó mennyiség esetén a hó eltakarítást továbbra is a megszokott, jól bevált Kamasz Laci és segítői végzik.

Sajnálatos módon a közmunkaprogram abban a formában, ahogy eddig működött 2010.12.31-vel megszűnik, és egyenlőre még nem tudni, hogyan fog alakulni az elkövetkező évben. Borsos Balázs jelenlegi egyetlen közmunkaprogramosunk munkaviszonyát így addig nem áll módjában az Önkormányzatnak meghosszabbítani, amíg a további lehetőségeinket nem látjuk tisztán. Ugyanez a helyzet a településőr esetében annyiban más, hogy a programot teljes mértékben megszüntetik.

A község honlapjának megújítása megtörtént, az adatok feltöltése folyamatosan történik, és továbbra is várjuk azokat az érintettektől, illetve észrevételeket mindenkitől, aki olvassa.  www.hotto.hu

A 2010.12.07-én megtartott képviselőtestületi ülésen döntés született a 2011 évi víz-szennyvízdíjakkal kapcsolatban. A polgármester javaslatára a testület a vízdíj esetében a 2010-es árakat fogadta el, míg a szennyvíz esetében minimális emelés történt.

A szemétszállítással kapcsolatban az Önkormányzat úgy határozott, hogy 2011-től kezdve a lakók egyénileg kötelesek a Szolgáltatóval (Zaladepo Kft.) a képviselőtestület által megszabott árakon szerződést kötni, és mindezek mellett rendeletben csökkentettük az eddigi kommunális adó mértékét annak felére. Pontos információkat a rendelet kihirdetésével egyidejűleg megküldjük a lakosság részére.

A 2010.12.23-án tartandó ADVENTI ünnepséggel kapcsolatban 2010.12.12-én, vasárnap 10.00-kor a Faluház nagytermébe (próbára) várunk minden olyan érdeklődőt, gyermeket és szüleiket, akik részt vennének az adventi játékban.

Hottó, 2010.12.10

A képviselőtestület nevében:

Vincze Ferenc Polgármester