HOTTÓ IDŐSEK NAPJA ÉS NYÍTOTT KÖNYVTÁRI NAP


2011.október 9-én került sor az idei  NYITOTT KÖNYVTÁRI NAP-ra az ÖRÖKLŐDŐ TUDÁS JEGYÉBEN, majd ezt követően az IDŐSEK NAPJÁ-ra.

 

Míg az első rendezvény a helyi értékek, gyűjtemények, illetve a helyi alkotók bemutatását célozta meg, addig az idősek napi rendezvényünkön megtiszteltük a helyi szépkorúakat egy vidám kis műsorral, majd azt követően egy vacsorával.

A rendezvény elején minden érdeklődőnek lehetősége nyílott megismerni Balogh Mihály fafaragó, iparművészt és alkotóházát, melyet személyesen mutatott be számunkra műhely látogatással egybekötve.

Ezt követően a Hottói néprajzi gyűjtemény bemutatására került sor Simon Gyuláné előadásában.

Az ünnepi műsort megelőzően Vincze Ferenc köszöntötte a megjelenteket, rövid beszédében kiemelve mekkora szüksége is van a mai kor fiataljainak időseink évtizedes tapasztalatára.

Az ünnepi műsor részeként először Luter Franciska előadásában hallhattuk Ihók és Mihók meséjét, majd Málics Viki és Nagy Alexander társastánc bemutatója kápráztatta el a közönséget.

A Kishottói Népdalkör sokadszorra is vidámságot vitt a jelenlévők szívébe népdalcsokraival.

Meghívott vendégként elkápráztattak bennünket a Bödei prücskök színvonalas műsorukkal, emellett a Bödei Öreg Tyúkok zenés táncos műsorukkal.

A  KISHOTTÓI NÉPDALKÖR vidám népdalcsokra zárta az est műsorát, melyet követően a polgármester virágokkal és tortával köszöntötte a megalakulásának évfordulóját ünneplő csoportot.

 

Az este ezzel nem ért véget, folytatódott a vacsorával, majd meghívott tangó harmónikás és alkalmi segédei húzták a nótákat és talpalávalót mindenkinek.