A KÉPVISELŐTESTÜLET FOGADÓÓRÁT TART MINDEN HÓNAP MÁSODIK KEDDJÉN 18:30 ÉS 19:30 KÖZÖTT.

Csukás István Nevelési- és Oktatási Központ

A „Csukás-suli” rövid történeteKözös fenntartású iskolánk, óvodánk, bölcsődénk a szomszédos Teskánd település szívében található, a Göcsej tájegység kapujában, Zalaegerszeg közvetlen szomszédságában helyezkedik el.
A két oktatási intézményt a társult négy település – Babosdöbréte, Boncodfölde, Böde, Hottó – együtt közös igazgatás alatt hozták létre. 
1990-ben indult az első tanév. Oktatási, nevelési intézményünk több célú lett: ide tartozik a 2005-ben átadott ötcsoportos, tanuszodás óvoda. A 18 méteres medence sokféle egészségmegőrző igényt kielégít. 2006 őszétől bölcsőde is működik, ahová negyven kis apróság járhat. A komplexum 390 gyermeknek nyújt nevelést, oktatást.Pedagógiai programunk meghatározott legfontosabb célja: „Tanulóink szívesen járjanak ide, és érezzék jól magukat iskolánkban, élmény gazdag diákéveket teremtsünk számukra, és olyan képzést nyújtsunk, hogy mindenki képességének megfelelően a legjobb eredményt érhesse el.”Fontos szerepe van a gyermekek iskolához való kötődésében az iskola nevének, szellemének. Keretet ad a tevékenységnek, erősíti az együvé tartozás élményét. 2007-ben a pedagógusok javaslatára és a gyermekek szavazatai alapján névadóként olyan személyt választottunk, akinek műveiből árad a gyermekszeretet, a vidámság. A többszöri látogatás és a kölcsönös ismerkedés, a közvetlen kapcsolat létrejötte után Csukás István, aki a magyar gyermek-és ifjúsági irodalom élő klasszikusa, nevét adta az intézménynek. Diákjaink büszkén viselik a Pom Pom és Picur képével díszített egyen pólót. 
A felavatott új névtáblán szereplő logót, a Picur-képet Csukás István állandó illusztrátora, 
Sajdik Ferenc alkotta kifejezetten erre az alkalomra.

Az iskola épülete szépen parkosított környezetben helyezkedik el, tágas belső udvarral, aulával, tornateremmel, a tetőtérben számítástechnika részleggel. Ezek lehetőséget nyújtanak a különböző iskolai és közösségi rendezvények tartására. 2005 nyarán került sor az iskola tetőterének bővítésére, melynek során egy fejlesztő terem és két tanterem került átadásra.
Az integrált nevelés keretében csoportonként heti 3-4 többletóra megtartásával segítjük a sajátos nevelési igényű tanulók felzárkóztatását. Az uszodának köszönhetően további lehetőség nyílik a differenciált képességfejlesztő szakkörökön kívül más, az egészséges életmód megteremtését segítő foglalkozások bevezetésére is.A szabadidő hasznos eltöltése érdekében számos lehetőséget kínál a gyerekeknek a tanítási időn kívül szervezett programokkal. Az iskola vezetése évről évre igyekszik élményekben és tudásanyagban gazdag programot nyújtó nyári és téli túrákat, táborokat szervezni a természet, és a sportot kedvelő gyerekek számára.  Cél, hogy a környező tájak csodálatos természeti értékeit megismerjék a diákok. 1998-tól sí tábort szerveznek a téli sport iránt érdeklődő tanulók számára, nyaranta pedig kéthetes, fürdőzéssel egybekötött nyári tábor várja a fiatalokat.

Az iskola titkársága: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Hatz Csaba igazgató: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://www.csukas-suli.hu

Fordító

Hungarian Croatian Czech English German Italian Portuguese Russian
Május 2019
V H K Sz Cs P Szo
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Névnap

2019. május 25. Szombat
Orbán
 
A Nap kel 04:05-kor,
nyugszik 19:30-kor.

Holnap
Fülöp, Evelin
napja lesz.

Linkek

 
05.jpg06.jpg09.jpg10.jpgff12.jpg05.jpg06.jpg09.jpg10.jpgff12.jpg

Ismertető | Térkép | Galéria

Design: AudioMAX Média