Az álmikulás és a valódi.

Játszóházzal vártuk a Mikulást!

Az idén is nagy érdeklődés mellett rendeztük  meg a Mikulás napi ünnepséget. Ahogy az itt mostanában lenni szokott, ezúttal is kicsit többet kaptak a gyerekek Mikulás estéjén, mint ahogy általában.

Ezúttal picit az életre nevelés jegyében zajlott a műsoros est a faluházban. Boráros Szilárd báb-, díszlet- és jelmeztervező, párja, Milada és a Ziránó Színház tagjai, Varga Péter és Pfeifer Zsófi ezúttal is az alkalomhoz illő, hangulatos műsort alkottak.

Játszóházzal indult a délután, Mikulás-várás közben ajándékokat, adventi-karácsonyi dísztárgyakat készíttettek a nagy számban összegyűlt gyerekek. A hurkapálcák, almák, termések, szalagok, ágak sorra formálódtak a pici gyerekkezek alatt igazi karácsonyi alkotássá.

A nagy munka közepette végre két krampusz kíséretében megérkezett Mikulás, s magához édesgette a gyerekeket. Poénkodva dicsérgette és fényezte magát, masszíroztatta a lábát, s időnként hálából látszat-ajándékokat pottyintott a gyerekeknek. Ez persze hamarosan feltűnt a jó és a rossz gyerekeknek egyaránt. Ám mielőtt még jól elagyabugyálták volna az álmikulást - hisz' ez már ki is derült, hogy csaló toppant be a fekete ördögök kíséretében - angyalok érkeztek a kultúrházba és rögvest elzavarták és mindenféle varázsszerrel „megtisztították” a csaló télapót.

Végre díszes ruhájában belépett az igazi Mikulás. Akkora hatalmas termetű volt… talán pont akkora, mint a bábosmester Boráros Szilárd. Köszöntötte az aprónépet, majd megajándékozott mindenkit, így az est további része  már felhőtlen örömben telhetett.














{jcomments on}