HOTTÓI INFORMÁCIÓ

 

 

A 2011.március 5-én megtartott Farsangi Bál színvonalasra sikerült, a résztvevők át adhatták magukat az önfeledt szórakozásnak és kikapcsolódásnak, megválasztották Hottó legjobb farsangi pálinkáját, illetve elűzték a telet.

Márciusban befejeződtek a tervezett önkormányzati utak vízelvezetési illetve padkajavítási munkálatai.

Az önkormányzat képviselőtestülete elfogadta a település következő négy évre szóló gazdasági programját.

Április elején szervezett önkéntes munka sikeres volt köszönhetően a szép számban megjelent

(a teljes lakosság közel 10%-át kitevő) résztvevőknek, a munkák során elkezdődött a Szentmihályfai temetőtől délre eső árok teljes kitisztítása, illetve a Hottói kastélykertben hasonlóképpen a bozótos tisztítása, a tekepálya felújítása és a virágoskertek megszépítése. Köszönet minden résztvevőnek! Reméljük, hogy a folytatás is sikeres lesz.

A kedvezményes favásárlás illetve annak elszállítása a végéhez közeledik, a vállalkozóval történő végleges elszámolás folyamatban van.


A múlt hónap folyamán a képviselőtestület módosította a település környezetvédelmi rendeletét, a tűzgyújtási időpontokkal, napokkal kapcsolatban, illetve egy hozott egy új rendeletet a közterület használattal kapcsolatban. A módosítás, illetve az új rendelet a honlapunkon illetve a hivatalban megtekinthető teljes egészében, a módosítás pedig kifüggesztésre kerül a szokásos információs helyeken.

 

 

A helytörténeti kiállítás létrehozására benyújtott pályázat nyert, a pályázat utólagos elszámolásáról határozott a testület.

Köszönhetően az óvodásoknak, iskolásoknak, szülőknek, segítőiknek és nem utolsó sorban Fórisné Zsuzsa óvó néninek megszépült a buszváró belseje.

Az EON közvilágítás szolgáltató az új szerződésének megfelelően kicserélte az településen található összes lámpatestben található égőt. Mivel a munkálatok során a település vezetése részéről senki nem volt jelen ezért meg szeretnénk győződni arról, hogy a cserék valóban megtörténtek-e, ezért kérünk mindenkit, hogy amennyiben azt tapasztalta, hogy az utcájában, a háza előtt ez nem történt meg, úgy azt jelezze felénk. Köszönjük.

Május 19-20-án kerül sor a Csukás napok rendezvényre a Teskándi közös fenntartású és tulajdonú iskolánkban a névadó 75. születésnapja alkalmából. Mindenkit sok szeretettel várunk a rendezvénysorozaton.

Május 28-án Hottón és Szentmihályfán is májusfa kitáncolás illetve egyéb programok várják az érdeklődőket.

Június 5-én kerül sor a III. Göcsej Randevú rendezvényre a zalaegerszegi falumúzeumban melyen Hottó képviseletében a Kishottói népdalkör, a Hottói tésztaüzem( Mileji Lajosné), a Ziránó Bábszínház(Varga Péter), Boráros Szilárd bábkészítő, és nem utolsó sorban a múzeumban található hottói kovácsműhelyben megszokott helyén Balogh Mihály fafaragó vesznek részt, és várnak minden érdeklődőt.

 

Információk, hírek, ülések jegyzőkönyvei és sok egyéb más továbbra is elérhetőek azonnal és aktuálisan a www.hotto.hu oldalon, ahol várjuk észrevételeiket is a honlappal kapcsolatban.

 

Hottó, 2011.05.13