Hottó Község Polgármesterétől

8991 Hottó, Szabadság tér 2. Tel./fax.: 92/570-012.

E-mail.: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

___________________________________________________________________________

 

F E L H Í V Á S

 

Tisztelt Hottói, Zalaszentmihályfai lakosok, tisztelt telek tulajdonosok!

Az alábbi szabályokra hívnám fel a Tisztelt lakosok, telek tulajdonosok figyelmét:

 

Az ingatlan tulajdonosának, használójának kötelessége a telke, illetve lakóháza előtti vízelvezető árkok és gépkocsi bejárók alatti átereszek rendbetétele, tisztítása, illetve annak biztosítása, hogy a csapadékvíz zavartalanul el tudjon folyni. Az ingatlanhasználó vagy ingatlantulajdonos kötelessége az ingatlannal érintett közterület (járda hiányában 2 m-es területsáv- illetőleg a járda melletti zöldsáv, nyílt csapadékvíz-elvezető árok és ennek műtárgyai tisztántartása, gyommentesítése, kaszálása. Zöldterület és gyepes árok esetében a kaszálást legfeljebb 5,0 méter szélességben kell elvégezni.

 

Kérjük, annak érdekében, hogy a partfal ne omoljon le, melyet a gyep gyökérzete tart meg, az útárok környezetében a szelektív gyomirtó szerek használatát mellőzni szíveskedjenek.

 

Továbbá felhívjuk a lakosok figyelmét, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a parlagfű-mentesítési feladatok folyamatos végzésére.

A Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztályának szakvéleménye szerint a 2020. évre javasolt kaszálási időpontok az alábbiak:

  1. kaszálás: június 2-5.
  2. kaszálás: június 29- július 3.
  3. kaszálás: július 27 - 31.
  4. kaszálás: augusztus 22-28.
  5. kaszálás: szeptember 14-18.

A közterületen tilos gépjárművet tárolni, mivel ez akadályozza a szabályos közlekedést. A parkolást szíveskedjenek a közlekedési szabályoknak megfelelően végezni.

Felhívom figyelmüket az alábbiakra: Avart és kerti hulladékot június 1. és szeptember 15. közötti időszakban  égetni tilos.” (a 10/2013.(IX.03.) önkormányzati rendelet alapján).

Hottó, 2020. május 20. 

 

                                                                      Vincze Ferenc

                                                                        polgármester